Garderoba green rose

Nadchodzi oczekiwana od tradycyjna wiosna. Więc nie tylko nadzieja na zrzucenie kilku zbędnych kilogramów, ale też na wymianę naszych stylów żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do porzucenia ciężkostrawnej diety opartej na ciele i nabiale oraz skorzystania ze zdrowia, jakie przekazują nam sałatki.

Witaminy Sałatki są prawdziwą bombę witaminową. Zapewniają nam one wszystkich elementów koniecznych do zdrowego działania organizmu. Polacy wciąż jednak są tendencja do chętniejszego sięgania po artykuły pochodzenia zwierzęcego. Stąd naprawdę dużo wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca oraz nadciśnienie są jeszcze jedną z ważnych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja artykułów pochodzenia zwierzęcego minimalizują ryzyko wyżej wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o moc bardziej lekkostrawne niż ciało i nabiał. Mniej istnieją w stosunku pokarmowym, dzięki czemu po ich spożyciu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki owemu nie dają one tematów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest to świeższa i milsza dla własnego organizmu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek dobrze nie jest skomplikowane, szczególnie, jeżeli posiadamy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że wykonamy je zadziwiająco szybko. Wystarczy tylko wybrać warzywa, z jakich chcemy zrobić sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić sokiem z cytryny. W przeciągu paru sekund jesteśmy odpowiedni i odżywczy posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą jasne i jasne dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najdoskonalszym sposobem, aby osiągnąć upragnioną sylwetkę, jest doświadczenie na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że potrafi stanowić ona o moc smaczniejsza z starych polskich bigosów i schabowych. Co więcej, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie potrzeba być mistrzem kuchni. Wystarczy kreatywność i myśl. To dopiero od nas zależy, z których składników stworzymy naszą piękną i młodą sałatkę.